Oplevelser

De bedste julemarkeder i Europa

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Julen står snart for døren. Og det er en utrolig dejlig, afslappende og romantisk tid, der dog også kræver en hel del indkøb med mere. Du kan vælge at gøre julen stressende på grund af pynt, juletræ, mad, julefrokoster, pakkekalender, julegaver til kæresten, familien og andre, samt alle de andre ting der er forbundet med julen.

Du kan dog også vælge at slappe af, og nyde julen som den bør nydes. Gør julen romantisk med din kæreste. Og hvad er bedre end at besøge en af de bedste julemarkeder i Europa?

Et julemarked på en weekendtur eller på miniferie, er en super hyggelig og romantisk oplevelse, hvor du og din kæreste kan hygge jer sammen på alle plan. Brug de nedenstående ideer som den gode inspiration til et romantisk ophold for to.

 

Lübeck julemarked

tag på julemarked i hansastaden

Hansestaden der er på UNESCO-verdensarv, byder på et super populær, intim og smuk julemarked oplevelse.

Den gamle historiske by er et populært udflugtssted for kærester omkring juletiden, for her finder du nemlig hele syv julemarkeder. Der er familiejulemarkedet ved Obertrave-floden, det historiske julemarked ved Marienkirche og andre, så der er noget for alle aldre, typer og relationer. Dejlig sted for juleophold med kæreste, familie, venner eller andet.Booking.com

 

Hamborg julemarked

biltur til hamburg julemarkeder

Tysklands anden største by der kan køres til fra Danmark på forholdsvis kort tid, giver dig selvfølgelig også muligheden for hyggelige julemarkeder i den traditionelle tyske stil.

Det er ikke julemarkedet med de stolte traditioner, men er dog utroligt smukt og samtidig er Hamborg en dejlig by der kan give mange romantiske oplevelser sammen med kæresten.

=> Find hoteller, lejligheder og andre overnatningsmuligheder i Hamborg her

 

Julemarkeder i Berlin

oplev julehyggen i Berlin

Den tyske hovedstad lige som resten af vores store naboland, er rig på traditionelle julemarkeder i den store størrelse med masser af lækkerier, lys og pynt.

Du finder mere end 60 julemarkeder i Berlin, hvor lysten til at kigge på de hyggelige boder, lys, julemænd og lækkerier, kan blive opfyldt fuldt ud.

Åbningstider er fra omkring den 21 november og frem til julens afslutning den 27 december. Centrum ved Berlins røde rådhus byder på nok det smukkeste marked, hvor du samtidig finder masser af oplevelser og underholdning.Booking.com

 

Striezelmarkt Dresden

tag juleophold i Dresden

I Dresden bliver du budt på en af de ældste julemarkeder i Tyskland, der kan dateres tilbage til år 1434.

Striezelmarkt byder jer på juledelikatessen Striezel og selvfølgelig også alle de andre klassiske tyske julelækkerier. Helt ligesom du får det kæmpe udbud af julelys og boder der byder på alt til sind, gane og mave.

=> Find hoteller, lejligheder og andre overnatningsmuligheder i Dresden her

 

Cristkindlesmarkt i Nürnberg

besøg det populære julemarked i sydtyskland

En af de mest berømte julemarkeder er det, du finder i Nürnberg.

Her finder du dejlige romantiske omgivelser med træboder, lækkerier og det imponerende julepynt.

Glühwein og Nürnberg Rostbrastwurst er en klassiker at fornøje på dette marked, hvor i selvfølgelig også må se den smukke krybbe med de store frankiske figurer.Booking.com

 

Stuttgarter Weihnachtsmarkt

Julemarkedet i Stuttgart kan dateres til år 1692, og er en af de populære og kendte julemarkeder i Tyskland.

Den gamle bydel fra Schlossplatz til Marktplatz byder jer på 300 boder med smukke lyskæder og dekorationer. Her kører boderne en konkurrence om at være den bedst pyntet bod, hvilket giver overflod af lys og pynt som er en fantastisk oplevelse.

Oplev det hyggelige markeder med de lokale specialiteter og bliv underholdt af de gode gratis koncerter du finder forskellige steder.

 

Prag

Oplev det hyggelige julemarked i Tjekkiet

I nabolandet Tjekkiet byder Prag på et hyggeligt marked. En af Europas smukkeste byer og også romantisk by, kan være den perfekte forlænget weekend med kæresten, hvor i både får det kulturelle, historiske, romantiske og så det hyggelige med julemarked.

Wenceslas Square og Old Town Square byder på de bedste markeder i byen, men i kan også gå på opdagelse i de mindre markeder du finder rundt omkring.

=> Find hoteller, lejligheder og andre overnatningsmuligheder i Prag her

 

Budapest

Besøg budapest i december

Ungarn som er blevet et populært rejsemål for danskere, giver mange fede oplevelser i form af historie, kultur og generel underholdning. Her finder du også julemarkeder der åbner omkring 11 november og strækker sig helt til januar. Gå på opdagelse i de mange markeder hvor du kan smage Flódni, der er en klassisk ungarsk honningkage.

=> Find hoteller, lejligheder og andre overnatningsmuligheder i Budapest her

 

Salzburger Christkindlmarkt

besøg det hyggelige julemarked i østrig

Salzburg der er en af de romantiske europæiske byer som du burde besøge med din kæreste, byder også på romantisk hygge i julen. Her finder du nemlig det traditionelle Christkindlmarkt, som er perfekt til at komme i julestemning og såmænd også til romantik. Du finder underholdning for både store og små, og byen i sig selv er et super romantisk sted, der også er værd at besøge i den kolde tid.

 

Bologna

tag på forlænget juleophold i Bologna Italien

Bologna der ligger for foden af det mere kuperet terræn der folder sig ud i syd, er ikke verdens mest berømte turistmål.

Bologna byen i sig selv, er klassisk antik italiensk og ganske smuk i centrum. Da Italien er katolsk, er julemarkeder her også lidt anderledes end nord for alperne. Det er dog et super hyggeligt og utroligt smukt julemarked, hvor den smukke San Pietro katedral danner ramme for Fiera de Natale markedet. Du kan købe forskellige smukke ting i glas med mere, men det mest interessant er dog det kulinariske. Oplev et lidt anderledes julemarked på en miniferie, cdf kan kombineres med et besøg i Milano, eller Pisa hvor der ofte er billige flybilletter til.

 

Rom

tag på weekend med julemarked i Rom

Med en miniferie hvor i flyver til Pisa, kan i besøge både Bologna og Rom. For den italienske hovedstand med sin historie, kultur og utallige oplevelser, byder selvfølgelig også på julestemning, dog ikke med de klassiske julemarkeder. Samtidig kan du være heldig at finde gode temperaturer i Rom, hvor du stadig kan nyde livet udendørs på cafeer.

Byen byder på rigtig mange små krybbespil, hvor den største findes på Peterspladsen. Nyd de mange små steder rundt omkring i byen, og ellers slap af med juleshopping og romantik på en romersk facon.

=> Find hoteller, lejligheder og andre overnatningsmuligheder i Rom her

 

Strasbourg

besøg Strasbourg i julen

Strabourg der ligger lige op af grænsen til Tyskland og tæt på Karlsruhe, byder jer på et super flot julemarked. Tæt på Cathedrale Notre’Dame finder du 300 boder med alverdens lækkerier og sjove ting, hvor i selvfølgelig skal prøve den franske glögg ”Vin Chaud”.

Hvis i vil besøge Alsace-regionen, så er december også et godt tidspunkt, der kan kombineres med romantiske steder på ”Der romantische strasse turen” i Tyskland. Strasbourg julemarked åbner den 25 november og har åben indtil den 31 december.

 

Jul i London

besøg de forskellige julemarkeder i Storbritanien

London som i kan flyve til ret hurtigt og nemt, byder selvfølgelig også på den perfekte julestemning og hygge.

London byder på mange oplevelser, som kan være romantiske at opleve med din kæreste, men i juletiden er det selvfølgelig pynten, stemningen og romantikken.

Covent Garden er godt julemarked at besøge, helt ligesom South Bank er et hyggeligt marked hvor i samtidig kan tage en romantisk tur sammen i London Eye.Booking.com

 

Manchester

Alternativt hvis i vil til de britiske øer, kan i besøge Manchester og opleve deres julemarked med mere end 300 boder rundt omkring i byen. Albert Square er centrum for julemarked, hvor i samtidig kan opleve den store trendy bys mange muligheder for kulinariske retter og oplevelser.

 

Tallinn

Estlands hovedstad er en utrolig smuk by med sine gamle bygninger, og samtidig også ret livlig. Her finder du også et julemarked, som du finder på rådhuspladsen i Tallinn.

Tallinn julemarked giver muligheder for at gøre det gode julegave indkøb. Her der sælges mange håndlavet tøjkollektioner, smukke træ ting med mere.

 

Stockholm

tag til julemarked i Sverige

Den svenske hovedstad ligesom Malmö og andre svenske byer, har selvfølgelig også et hyggeligt julemarked at byde på.

Det største og mest velbesøgte julemarked i den svenske hovedstad er det, som du finer på Stortorget i Gamla Stand. Her er der pyntet op med alverdens flotte lys og selvfølgelig det store juletræ. Skansens julemarked er et andet hyggeligt sted, hvor i kan nyde hinanden og den ældre bydel.

Var artiklen nyttig for dig?
Sending
User Review
5 (1 vote)