er kærlighed og romantik det samme

Hvad er romantik? Hvad er kærlighed og er det egentlig ikke en og samme ting?

Romantik er en udenfinerbar størrelse, for er det et begreb, ide, følelse eller stemning. Som du kan læse på Videnskab her, så er romantisk brugt som betegnelse for perioden fra slutningen af 1700 tallet til 1830 af tænkere, digtere og kunsterne, men i dagens Danmark er romantik vel i bund og grund noget helt individuelt.

Film har skabt mange af vores grundholdninger om romantik, hvor røde rosenblade, den hvide ridder og de overdådige smukke steder har skabt den romantiske stemning som giver en rar simrende følelse i kroppen. Ret forenklet kan man vel sige at romantik bliver skabt ved den rette stemning. Denne stemning kan sætte gang i ens glade følelsesregister, og det kan være de helt små ting, som ret sjældent kan udtrykkes på film for de er dybest set uforklarlige.

 

Den klassiske forestilling om hvad romantik er?

Hvad er romantik og det ikke ens med kærlighed

Som allerede nævnt så har vi mange forestillinger fra filmens verden, hvor de romantiske scener med smukke strande og solnedgange eller scenerne hvor de to romantikere ligger foran pejsens skær af ild  og alle de andre velkendte scener.

Disse romantiske film scener er dog ofte ret lang væk fra virkeligheden, hvor den romantiske middag med to mennesker der sidder overfor hinanden i stearinlysets skær, er noget som de fleste af os kender til, og kan sætte os ind i.

Skovturen, gåturen i skoven eller ved vandet hvor i kan være alene og nyde naturen, er en anden mere realistisk og klassisk forestilling som de fleste forbinder med romantik.

Romantiske oplevelser dækker som regel også weekendophold og noget som de fleste kender til når romantikken skulle i højsædet.

Disse ret klassiske ting helt ligesom fysiske ting som roser, vin og andet, er noget som vi forbinder med at være romantik hvor man får den dejlige følelse af at være tæt sammen i den hyggelige stemning. Her skal valentinsdag selvfølgelig nævnes, for det er årets romantiske dag hvor man skal forkæle kæresten med oplevelser og gaver.

Der kan selvfølgelig nævnes mange andre romantiske ideer der tager kegler ved hende eller ham, men romantik er individuelt og hvad der virker for dig, behøves ikke at virke for mig. Det vigtigste er dog, at i bevarer romantikken mellem jer, for hvad end romantik er, så er det en ting der skal arbejdes for, så forholdet forbliver frisk.

Gem

Var artiklen nyttig for dig?
Sending
User Review
5 (2 votes)